Ny supersöndag väntar!

Jag tror jag faktiskt ska byta favoritdag.

Från att ha lördagen att se fram emot varje veckodag, då det inte är någon skola, och man kan sitta uppe sent på småtimmarna och kolla på serier m.m. så har man hittat ny favoritdag, nämligen våran andra ledighetsdag i landet, söndagen. Visst, man får ångest varje söndag morgon, då man tänker om och om denna ångesten inför en ny jobbig skolvecka utan några extra härlig sovtimmar och slit i princip hela dagarna. Dock så har mitt kära IFK Göteborg börjat spela på söndagar, vilket är fantastiskt.
Närmaste matchen är nu mot Helsingborgs IF, ett till danskt lag på kort tid. Inte så längesedan vi spelade mot Trelleborgs FF, men nog snackat om att gräva bort Skåne, eller ge bort vårat mest äckliga landskap till Danmark.
För nu är det faktiskt så att Helsingborg är med i guldstriden i allra högsta grad. Och som de flesta sportkunniga vet, eller kan räkna ut så är det en match som är väldigt viktigt. Det handlar om att försvara vårat fina Svea Rike, samtidigt som vi kanske inte bara förlorar en stor prestige match, utan i värsta fall också den ärofyllda Lennart Johanssons pokal.

Helsingborg har som bekant borta sina två viktigaste spelare, Henrik Larsson och Marcus Lantz, vilket betyder att Blåvitt har en stor chans att fixa den så vanliga trepoängaren på den nybyggda Gamla Ullevi. Dock krävs det en grym insats både av klacken, men även Young Fellows och Levande Sittplats, för att skapa denna underbara atmosfär som bara vi kan få till på Gamla Ullevi.

I övermorgon för arenan också finbesök av min kära far, som ska se sin första match där IFK spelar på den nybyggda arenan, det blir väldigt roligt att visa honom spelet, krossningen av Helsingborg, men framför allt vad vi kan prestera på läktaren.
Far kommer ju från en ort 45 minuter ifrån Frankfurt, där inte mindre än Eintracht Frankfurt, som lite överraskande vann över Markus Rosenbergs Werder Bremen på bortaplan. För er som kan läktarkulturen ute i Europa, vet att Frankfurt kanske har Europas bästa läktarkultur, så det vi måste göra är att få till våran ramsa "Hoppa Blåvitt Hopp" så det inte bara skakar i husen på andra sidan kanalen, utan också så marken vibrerar kraftigt, som Frankfurt gjorde på det kanske mest berömde "Hopp-klippet" på youtube:Mäktigt är ordet ni letar efter ni sett klippet, även om det tar en tid att få det sagt.

Mäktigt är det ordet ni kommer att säga i efterhand efter matchen imorgon, speciellt under Snart Skiner Poseidon. Jag tror detta blir den bästa läktarprestationen av oss fram tills AIK Solna den första november.


Jo, angående att söndag ska bli min nya favoritdag har inte bara med att IFK spelar då, utan också att Entourage säsong 6 avsnitten sänds natten mellan söndag och måndag, och det är det man ser fram emot och emot hela jävla veckan. Fyfan vad tufft det kommer bli nu när det till och med är skola på dagarna, kommer nog kännas som man väntar minst 3 veckor innan nya avsnittet kommer ut!


Aja, dags att runda av innan jag börja snacka mer smörja. Ha det bra!

-Philip

RSS 2.0